Een dagje Carcassonne
7u30 en weg was ik. Met men plan, dat Bart voor me had getekend in de hand, vertrok ik met de auto naar het station van Limoux. (Geloof mij, zo in de bergen leer je wel rijden.) Na een klein beetje fout rijden was ik toch ruim op tijd om nog men €1!! ticketje te kopen (mits enige hulp) en op het perron te wachten. Ik kan je zeggen.. tis toch iets bizar die Franse treinen! Alle chance had ik nog net op tijd ontdekt dat de trein die er al 10 min. stond mijn trein was. (Hij stond dan ook rechts i.p.v. links.)
Aangekomen in Carcassonne na een halfuur durende treinrit, begon ik direct mijn ontdekkingstocht door de stad. Na een overheerlijk ontbijtje, al wat genieten van de ochtend zon, een klein marktje, het nemen van toeristische foto's, veelvuldig vragen wat ik zeker moest bezoeken en zoals het hoort, ronddwalen, was ik op weg naar ‘le cité'. Al wist ik totaal niet wat dat moest zijn. (Ik was toch al in de stad!?) Toen ik een groot kasteelachtig iets zag ging ik erop af. (Bleek uiteindelijk al de omwalling van ‘le cité' te zijn.) Na een serieuze wandeling net binnen de grote muren, het zalige uitzicht en een appel in de zon, ontdekte ik dat er ook nog een binnenplaats was. Het bleek een ommuurde, oude stad te zijn vol met gezellige kleine winkeltje, cafés, restaurants,... Daar was ik wel de hele voormiddag zoet! Rond de middag verorberde ik daar dan ook een héérlijke paella!
Toen ik alles daar zeker een 2 à 3 keer gezien had zette ik mijn ontdekkingstocht verder buiten de muren van ‘le cité'. Daar ontdekte ik de winkelstraat, heerlijke terrasjes in de zon, gezellige pleintjes,... Af en toe nam ik dan eens even de tijd om uit te rusten met men boek, of at een lekker pannenkoekje, om tot slot snel nog even in de Mc Donalds binnen te springen (het wel op een groot plein opeten)en zeker op tijd te zijn om men laatste trein richting Limoux te halen (19u). Trouwens als je het in je hoofd haalde om op deze trein zwart te rijden ≠ mogelijk. Een trein van nog geen 10m lang (2 uit/ingangen) met aan elke deur zowat een 3 controleurs. Geraak daar maar eens op zonder ticket! (Ik had die ochtend al een aller/retour ticket gekocht hoor).
Even een klein tussendoortje; Op de zetels naast mij zat hetzelfde meisje dat die ochtend ook zo naast mij zat. En overdag was ik die dan in Carcassonne ook nog eens tegengekomen. Toevallig toevallig en best wel grappig!
Na weer een halfuurtje was ik veilig en wel aangekomen in Limoux. Daar stapte ik in de auto om weer huiswaarts te keren. Maar welke richting was het nu weer? (Met al die enkelrichting straten) Het was alleszins duidelijk niet de richting die ik uitging. Al een geluk vond ik in één of ander boerengat (wat er hier veel zijn) een meneer die me voorreed tot ik weer juist zat. Zo kon ik mijn weg (mits enige vertraging) verderzetten richting Festes. Een 20min. later kwam ik dan bij het huis aan, met zere voeten en een zeer pijnlijk been (iets aan men spier denk ik), maar wel na een zaalige en ontspannende dag!