Biarritz – DAG 2; en de 1e (alsook geslaagde) couch surf ervaring!
7u en al wakker, ik kan het u zeggen slapen in de auto is écht niet ideaal. Ik werd wakker na een veel te korte nacht en enorm veel pijn in de arm. Ik kon die niet meer naar achter bewegen en geloof mij, da's ni praktisch om u om te kleden of naar't toilet te gaan... Zoals altijd moet ik 's morgens heel dringend naar toilet. Jammer dat wij geen auto met toilet in hadden. Snel dus aankleden, spullen pakken en vertrekken. Man man geloof mij het was geen pretje. Maar toen kwam mijn reddende engel. Onze schuinoverbuurvrouw was ook wakker en deed haar luiken open, ik waagde het er dus op en ze liet me graag gebruikmaken van haar sanitair. Wat een heldin! Het zalige was ook toen wij later op de dag nog eens bij de auto kwamen, stond zij op het balkon en was die kei overtuigd aan het waaien naar mij ^^ super schattig (ja het was zo al een oud madammetje).
Tegen 8u kwamen Cathleen en ik dan al aan op het strand, waar het toch al super mooi weer was en waar je vooral veel joggers en surfers zag. Wij gingen daar onze slaappogingen verderzetten. Bij Cathleen met groot succes, bij mij zonder succes. Dus waagde ik me aan de zandsculpturen en maakte ik een grote vlinder, waar ik zowat een uur aan werkte en die 5min. heeft geleefd. Wat later gingen we dan de zee in, wat echt zalig blijft met die golven! (vagues en français)
Die middag gingen we dan iets zoeken om te eten en zetten we ons op een bankje. Aja, eerst had ik ook nog de foute bestelling en moest dat dus nog gaan omwisselen. Maar ik had dus ook mijn rugzak neergezet en toen we door wilde gaan pakte ik deze weer, en eih!! Er hing van alle viezigheid aan. Ik had hem ergens ingezet en hoopte vurig dat was dat mijn 1e gedachte was. Maar na eens geroken te hebben wist ik het zeker, het was iemand zijn spouw. Eih eih eih! Eerst dus met papieren zakdoekjes wat afkuisen, maar dan onder de douche aan het strand, maar die geur bleef me achtervolgen (en is er zelfs na al een zeepbeurt nog niet uit.)
In de namiddag gingen we eerst even naar de winkel, voor wat fruit en ander lekkers en trokken dan terug naar het strand. Jammer dat het weer wat later helemaal omsloeg en zeer bewolkt, enorm winderig en tamelijk koud werd. Het viel op dat iedereen plots het strand verliet. Ook wij hoorden bij die verlaters en gingen wat rond lummelen in Biarritz (waar ze trouwens enkel merk-winkels hebben). Later, toen we heel wat muziek hoorden, en daar ook op afgingen kwamen we een gay parade tegen. Echt wel grappig, met dan zo travestieten en zo er ook tussen.
Wanneer we dan later in een parkje zaten, beslisten we dat we toch ons couch surf koppel gingen bellen, omdat we het echt niet zagen zitten. Nog een nacht in die auto slapen. Na dan enige moeite met de communicatie, was het in orde en spraken we om 20u30 af aan de casino, om te gaan picknicken op het strand. Hop dus nog eens naar de supermarkt.
Wanneer wij dan mooi op tijd aan het casino stonden, kwam Sisi ons ophalen en bracht ons op het strand naar Vincent. Sisi en Vincent wonen nu een 2 maand in Biarritz (dat is minder dan de tijd dat ik in Frankrijk ben ö)Sisi komt van China en is 20maanden ongeveer in Frankrijk en Vincent is Fransman. Zij hebben elkaar ontmoet door couch surfing. Schoon héé :D
Snel maakten we kennis met deze 2 en ze waren zalig! Sisi was wel een beetje timide, maar geen probleem en Vincent was gek, maar op een grappige en leuke manier. Na dan een lange en gezellige picknick op het strand, waar tijdens we elkaar leerden kennen en vele verhalen vertelden, vertrokken we naar hen thuis. Het was een appartementje en deed me echt veel denken aan mijn beeld over een chinees appartementje. Ze hadden in totaal 4 ruimtes; een mini keukentje, een nog kleiner halletje, de slaap/eet/woonkamer, en een kleine badkamer. Zijzelf sliepen in een hoogslaper, waarmee ze dus veel plaats uitspaarden en wij sliepen in zo'n zetel dat je kan uitklappen tot bed. Het was er dus echt niet groot, maar wel gezellig en een pak beter dan een auto!
Na ons dan helemaal te hebben geprepareerd, nog wat gebabbeld,... waren we allemaal super moe, dus kropen we snel ons bed in, voor ene hopelijk iets langere en betere nacht.
Hahahaha, iemand da sisi heet!
Mevrouw Sigvriend!
Wilt gij hier is ni mee lachen! Die is zalig en komt uit China!