Wat een afsluit trip! Merci Bordeaux!
Okéé, dit keer ga ik eens proberen een kort en bondig verslag te maken van toch wel echt een TOP laatste reis te Bordeaux.
Vertrekken deed ik tegen 7u al liftend naar Toulouse (waar ik om 10u een rendez-vous had met iemand voor covoiturage). Een 1e auto nam me mee tot in montesquieu en dan vond ik iemand (die ook van Campagne kwam) die me ineens meenam tot Toulouse. Ne vriendelijke jongeman in kostuum met ne kapotte zetel. D.w.z. mijn zetel schoot telkens naar voor en naar achter, want dat klik systeem zodat die vast blijft werkte niet meer. Hij zette me af aan de metro, waar ik dan de metro nam naar het juiste metrostation, waar de afspraak was. (Echt een simpel systeem! Helemaal doorgrond nu door mij. ;) ) Daar moest ik nog een uurtje wachten, want had veel geluk gehad met het liften en dan werd ik opgehaald, samen met nog een meisje en vertrokken we voor een aangename (buiten het gerook dan) rit naar Bordeaux. Om kwart na 12 waren we dan gearriveerd in Bordeaux en namen we afscheid van onze sympathieke chauffeur.
Mijn 1e dag in Bordeaux verliep rustig. Ik zou mijn 1e solo ervaring hebben met couch surfen en tegen 20u kon ik bij Mauricio terecht, nadat ik al een heel deel van Bordeaux had ontdekt. Mauricio kwam van Colombia en woont nu 3j in Bordeaux na eerst een jaar in Parijs te hebben gewoond. Op het 1e zicht dacht ik eventjes oh neeh, maar ja. Zou een beetje oppervlakkig zijn eh. Mauricio had voor avondeten gezorgd, een bord sla, met Sushi. Niet zo direct mijn favoriet, maar alléé ik deed eens zot en waagde me toch eens aan die rauwe vis, wat al bij al nog mee viel. Al snel kwam er een vriend van Mauricio aan, Jesus (een Spanjaard hier op Erasmus) Het rotte was wel dat die dan veel Spaans praatten. Kweetniejoe tof voor mij seg! Daarna gingen we samen met Jesus, Anaïs (die ook spaans kan) 2 andere Couch surfers, en nog enkele vrienden van Mauricio e.d. op café. En echt ni normaal hoeveel die allemaal roken! Zelf vond ik deze avond ni echt leuk, want die spraken allemaal veel Spaans of Italiaans en die 2 andere couchsurfers waren wel sympa, maar spraken vaak veel te veel te snel en ja... dat waren ook 2 vriendinnen. Tegen 2u gingen we dan eindelijk richting het kot van Mauricio, en toen besliste ik al dat ik de volgende dag naar de auberge de jeunesse zou gaan. Want ik was 's avonds heel de tijd afhankelijk van hem, (ik had nl. al een super lange dag achter de rug dus was kapot), hij had te veel gedronken en dan voel je je alles behalve op je gemak en dat zou de avond erna er niet beter op worden, omdat het fête de la musique was in Bordeaux.
Ik overleefde de nacht, maar had echt niet goed geslapen, want je bent echt heel de tijd op uw hoede, de volgende ochtend zorgde ik dan dat ik opstond en zo snel mogelijk weg was. Ik vertelde dan ook dat ik niet meer terug zou komen en zij dat het niet aan hem lag :p maar dat ik gewoon mijn slaap erg nodig heb. Ik ging dan naar de auberge om te horen of ze nog ene bed hadden, en jaa ik had geluk! Er was nog een bedje vrij voor mij. In mijn kamer kon ik pas tegen 16u, maar wat spullen konn ik al daar laten, wat m'n bagage heel wat verlichten. Daarna trok ik naar le marché des capucins om fruit aan te schaffen, zodat ik de dag door kon, wat ook zo wat mijn eten was tot half 10 's avonds. Ik bracht de dag door op vele plaatsen te Bordeaux, en schafte me ook een tramticket aan, zodat ik sneller op veel plaatsen kon geraken. Nadat ik mij dan rond half 5 geïnstalleerd had in de jeugdherberg, maakte ik even kennis met Emilie, mijn kamergenote, ging ik op weg naar het meer van Bordeaux, dat een heel eind verder was, maar met de tram goed te doen. Dat lag echt zo in een buitenwijk aan de rand van Bordeaux. Daar heb ik me even geplaceerd en ging dan weer op weg naar de tram om naar het centrum te keren.
Daar zou ik onmiddellijk op zoek gaan naar iets om te eten, want ik verging van de honger, maar toen ik aankwam was fête de la musique al volop aan de gang, wat al mijn aandacht opeiste. Ik zal even kort toelichten wat dat nu juist is fête de la musique. Dat wordt elk jaa rop 21 juli georganiseerd in alle grote steden van Frankrijk, omdat 21 juli de langste dag en kortste nacht heeft. Van 18u tot 6u wordt er dan overal muziek gemaakt (pech als je net in het centrum woont..) Heel veel amateurs en iets minder amateurs komen dan op straat en tonen het beste van zichzelf. Maar echt bangelijk, want er zijn zooo veel verschillende dingen. Je loopt dan door de stad en komt zo dan van alles tegen. En wat me opviel was dat de meeste ook echt super goeie dingen waren. Zo waren er groepjes, maar ook orkesten, fanfares, Afrikaanse murga's, dj's, Peruaanse groepen,... Echt echt echt suuuuper geweldig! :D
Zo was er op een moment dat er 2 gasten stonden, precies klaar om bijna te beginnen, waarvan één met een djembe en één met een gitaar (echt een biesje ;) ). En ik zette me even aan de kant, want van al dat wandelen deden m'n voeten zeer, om te wachten tot ze begonnen. Uiteindelijk stond ik een uur later nog steeds bij hen en zag ik heel hun concert. Het was echt MEGA SUPER GOE! Dien met z'n gitaar, evenals de zanger, was écht een talentje. Dien zingt kweetniejoe goe en echt super veel genres! Dien zong allemaal covers en ook ineens een klein stukje van Andrea Bocelli man man man, ik stond daar me menne mond open! Echt bangelijk, om kippenvel van te krijgen. Toen het concert dan gedaan was, was ik ook nog toevallig aan de praat geraakt met hen en jaja sympathieke mannen! Daarna trok ik nog een beetje verder door de stad, want al die muziek is echt wel verslavend, maar na een tijd begonnen de meeste dingens wat te veranderen in dj's, dus keerde ik maar naar de auberge.
Daar sliep iedereen al, maar niet goed, want er was er één die MUUUUUUG hard snurkte. Echt niet normaal! Dat klonk echt als ne man (ik dacht eerst dus ook echt dat er ne jonge lach) Totdat Emilie er echt gek van werd (rond 5u) en dan ging zeggen dat ze teveel lawaai maakte en al té lang. Het was wel echt ni normaal. 's morgens bleef ik dan liggen tot iedereen weg was, en ging dan rond 10u naar het ontbijt (echt zalig dat dat tot zo laat nog kon!) Aja en blijkbaar was de jeugdherberg ook maar sinds maandag heropend. Ze was een lange tijd toe geweest voor renovaties,... Ik had dus geluk!
Na ingepakt te zijn ging ik eerst weer wat fruit zoeken, en dan weer op weg door Bordeaux. Daar bracht ik de voormiddag ook rustig door, tot het tegen 14u tijd was wat spullen op te halen in l'auberge en naar de afspraak plaats te keren voor de covoiturage.
Voor ik daar verderga wil ik even nog iets aanhalen. Ik zat even rustig op een grasveldje aan de kaaien, toen er een meneer voorbij fietste die echt zo keek, maar ik keek dus weg. Beetje later parkeerde die zijn fiets parkeerde, even bij de bloemetjes ging kijken en dan naar mij kwam. Hij deed echt een over zwakke poging voor een gesprek, aja had ik al verteld dat ie er ook echt als een vreemde snuiter uitzag!? Hij zei zo dingen dat ie dacht dat ik in Bordeaux woonde,... en toen ik dan zowat duidelijk liet merken dat ik er niet echt behoefte aan had, knielde die naar mij en kwam zo wat dichter en zei, 'bises'. Haha, dacht die nu echt da ik zo gemakkelijk ben!? Ik zei dan maar; Ik ken u ni! En dan vertrok ie J Echt altijd vreemde mensen die je zo tegen komt ze!
Oké, 14u30, dus tijd voor de covoiturage. Een kwartier na tijd stond ik daar nog steeds te wachten, en ik die zo mooi op tijd was! Ik stuurde dan maar even een smsje, en niet veel later werd ik gebeld. Blijkbaar stond ik op de foute plaats. Alléé tis te zeggen, ik stond op het juiste plein, maar het groot plein ernaast (waar het marktgebouw ook is) heeft dezelfde naam en dat wist ik dus niet. Dus ik was als laatste en er zaten al 2 andere jonge gasten in de auto. Voordeel; Leen zat vanvoor. J Onze chauffeur is een klarinetist en de andere 2 zijn studenten, die in Toulouse wonen. Het was echt een super toffe rit! Die vloog zo voorbij! Heel de tijd waren wij aan het babbelen, en deze keer verstond ik echt bijna alles! Super leuk echt :D Onze chauffeur zette eerst mij af aan het station, en de andere 2 op een plaats dichter bij hun huis.
Aangekomen aan het station, vertrok er net een bus naar Montesquieu, echt wel pech want de volgende was pas over 1u15, ging ik maar eens voor een trein zien en besloot uiteindelijk de trein naar Carbonne te nemen. (wat helaas wel wat duurder is dan de bus). Carbonne is een stadje nog wel wat verder dan Montesquieu, maar met de auto passeer je daar ook. Aangekomen zocht en vond ik al snel de grote weg en net toen ik wilde beginnen liften stopte er al een auto. En mijn 1e reactie was; 'Non!! C'est pas possible!!' Was dat toch wel niet dezelfde als die mij naar Toulouse heeft gebracht zeker! Echt zalig! Toen ik dan ging zitten schoot ineens die zetel naar achter. Ja, dat was ik even vergeten. De zetel was kapot. De rit verliep vlot en zeer aangenaam. Hebben weer wat bijgepraat, over de trip,... en tegen iets voor 7 zette hij me dan af voor de deur (hij woont net buiten het dorp). Na weer een lange reis was ik terug in Campagne, moe maar met weer zalige avonturen en ervaringen erbij! Rustig nam ik een douche en maakte me klaar voor het feest 's avonds op school. Waarover later meer.
Zo, tot hier het verhaal van mijn laatste trip in het Franse land, misschien toch een beetje lang, maar het is in één keer eh nu. Tot over een weekje ;)
Bises!
Echt een Leen Gijs-verslag, wel levendig! :D