Leen op z'n Frans

Cette fois, c'était Foix!

Bonjour tout le monde!

C'est bon que je fais mon blog en français depuis maintenant? Of zal ik het makkelijk houden voor ieder en het gewoon in het Nederlands houden? J

Okéé hier dus weer mijn verloopje van deze week.

Maandag en dinsdag was het hier echt rotweer! Regen, regen, regen en echt wel koud! Aangezien Bart sinds zondagavond weder in Festes was, was het voor mij dus werkendienst. 's Morgens ging Leen de jongens naar school doen en bleef ik met Rune achter. Ze zou er nu ook iets langer blijven, want heel deze week zingen ze daar 's morgens liedjes, om te oefenen voor la fête de Pentecôte (=pinkesterfeest) van morgen. Daarna deed ik van alles met Eero, terwijl Leen wat rustte, en maakten we wanneer het even wat droger was buiten even een wandeling. (Eero heeft echt een suuuuper schattig regenpakje ^^ da's zo zalig! :D) Toen dan 's avonds de 2 andere boys terug waren van school, speelde ik daarmee nog gezelschapspelletjes, tot het etenstijd was. (Zo'n jongens kunnen trouwens écht niet tegen hun verlies!)

De volgende dag (dinsdag) zag het er overdag zowat hetzelfde uit, maar in de late namiddag werd het toch al beter weer. Ik ging dan met Eero naar het speeltuintje (met welgeteld 3 speeltuigen) en Arne en Daan gingen spelen bij Masseo (de overbuur jongen) waarvan de hond trouwens Massai heet. Best wel bizar en grappig!

Woensdag kon ik ‘uitslapen' (dat is hier niet mogelijk hoor, want elke ochtend ben ik hier sowieso wakker om half 7, ten laatste 7u), maar ik kon gewoon langer in mijn bed blijven liggen. Aangezien het vandaag mijn vrije dag was heb ik me veel beziggehouden, met de kazoukampen e.d. wat voor te bereiden. Moet nl. ook eens gebeuren. (En normaal zou het vandaag goed weer worden, maar dat was toch niet echt het geval.) In de namiddag wilde Cathleen eigenlijk iets gaan doen met mij, maar omdat de architecte kwam, voor het nieuwe huis, ging ik zwemmen met Arne en Daan. Leen en Bart zagen het nl. niet zitten dat die 4 jongens er dan heel de tijd zouden rondhangen. Toen Cathleen dan later belde om iets af te spreken, vroeg ik haar of ze niet mee wilde en dat deed ze uiteindelijk.

Een beetje later vertrokken we dus met ons gevieren naar het zwembad van Pamiers. Ik was wel super blij dat Cathleen erbij was, want zo was men ‘vrije dag' toch iets vrijer! Zo konden we rustig wat bijbabbelen, uitstapjes bedenken,... terwijl we een oogje in het zeil hielden voor de jongens. Na een dik uur, wat gestoei, wat rond gedobberd en eventjes in het bubbelbad te hebben gezeten, was het weer tijd om huiswaarts te keren. Arne en Daan waren echt kapot en vielen zowat in slaap in de auto! Nu was het trouwens wel heel warm, en véél zon!

Vandaag tenslotte ben ik Foix gaan bezoeken. Dat is een stadje hier niet super ver vandaan. Een dik halfuur rijden. Cathleen had me ook een weggetje gewezen gisteren, dat korter zou zijn. En dat was het ook effectief, denk ik. Een echt bergweggetje weer, met super veel bochten, maar niet helemaal rond zoals de grote baan ging. Wanneer ik dan al een eindje onderweg was besefte ik ook ineens dat ik mijn fototoestel vergeten was. Dat stond nog op de kast.. Echt wel super duper dommage!

Het eerste wat ik dan deed in Foix, was het kopen van een wegwerptoestel. Want dat is wel echt een mooie stad, dus moet je zeker foto's van nemen. In foix is een groot kasteel, le chateau de Foix en daarrond is eigenlijk de stad gebouwd. Ik ging dus eerst op weg naar het kasteel, waar ik dan ook voor de 1e keer een museum bezocht. (Anders kon je nl. niet in/bij het kasteel komen) Het museum was niet bepaald boeiend, maar het kasteel was wel super mooi, en ook het uitzicht over de stad was prachtig! In het kasteel was niet zo heel veel volk, buiten een bus Italianen. Aan één van hen vroeg ik dan ook eens om een foto te trekken, want da's altijd leuk er zelf ook eens mee op te staan. En die hield het fototoestel zo vast dat ie een foto van zijn gezicht zou hebben getrokken als ik hem niet op tijd had tegengehouden! (al die verwende mensen tegenwoordig met de digitale camera's, die kunnen niet meer werken met een wegwerptoestel. ;) ) Maar daarna deed ie dan precies zoals een echte fotograaf, en zei dat ik ergens op moest gaan staan,... Echt grappig! Vooral omdat ie dan voor de 2e foto ook vergat verder te draaien, vooraleer je hem kan trekken.

Verder trakteerde ik me op een 1,5l fles water, die ook helemaal leeg ging, een héérlijke zoute pannenkoek, een ijsje, aardbeien en een appel (wel niet allemaal op dezelfde moment eeh!) Genoot ik van de zon in een parkje (natuurlijk ook mooi verbrande schouders), kuierde ik wat door de schattige straatjes en vertrok uiteindelijk rond half 6 weer richting Campagne. Jaja, dat die zon nog lang moge blijven! Maar dat is toch niet wat ze voorspellen...

Terug aangekomen, speelde ik nog wat hobo, en pleegde later een lange telefoon met België (merci Cato ;) ). Morgen is het op school dus het feest van Pinksteren, waar ik misschien ook wel heen ga en daarna vertrekken we weer naar Festes voor een weekend. Bart moet nl. morgen namiddag ook werken, en dan blijven wij daar tot maandag.

Zoo, dit was weer mijn reisverslag van de afgelopen dagen! Tot de volgende keer dan weer!